Picasso/Dalí. Dalí/Picasso

Redacció L'Avenç

dimecres, 01 de abril del 2015

El Museu Picasso presenta una exposició que estudia les relacions entre Pablo Picasso i Salvador Dalí i que es podrà visitar fins al 28 de juny. [+]

L’exposició està estructurada a partir dels moments en què els dos artistes van estar més relacionats i proporciona perspectives des de les quals analitzar aspectes fins ara desconeguts: Picasso va ajudar a Dalí durant els primers anys de la seva carrera; als anys trenta, els dos van participar en el projecte surrealista; els dos van respondre de manera simultània als horrors de la Guerra Civil i, després, Dalí va referenciar i homenatjar Picasso a través de la seva obra.

Es presenten obres que rarament s’havien exposat abans a Europa i 29 obres de tots dos artistes que només es veuran a Barcelona. En total, l’exposició inclou 78 obres, entre pintures, dibuixos, collages, escultures i gravats, així com una selecció de 33 documents que inclouen la correspondència enviada a Picasso per Gala i Dalí, una mostra d’una de les confluències més decisives de la història de l’art del segle XX.

INFORMACIÓ:

Dates: Fins al 28 de juny.

Horari: De dimarts a diumenge de 9 a 19h. Dijous de 9 a 21h.

Preu: 6,50€. Podeu consultar descomptes i combinacions aquí.

Lloc: Museu Picasso. Montcada, 15-23. Barcelona. 932 563 000.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.