Perifèries 2009-2012

Redacció L'Avenç

dimecres, 29 de juliol del 2015

Perifèries

Fins al 13 de setembre es pot visitar a la capella de Santa Àgata de Barcelona la videoinstal·lació Perifèries 2009-2012, imatges del projecte In situ Barcelona, de la fotògrafa brasilera Anna Oswaldo Cruz. [+]

Dins de la seva línia de recerca en múltiples formats de treball sobre les representacions urbanes contemporànies, el MUHBA ha dedicat una atenció important a la representació de la ciutat més enllà del seu centre, és a dir, a l'estudi de les perifèries. Aquesta línia de treball, que recentment s’ha desenvolupat en diverses jornades i que ha nodrit alguns projectes d’exposició estable del Muhba, com els que es poden veure al Turó de la Rovira i a Oliva Artés, continua ara amb tres mirades sobre la ciutat en format de videoinstal•lació a la capella de Santa Àgata: Perifèries 2009-2012 (de juliol a setembre), que aplega unes noranta imatges de la ciutat metropolitana (barris de Barcelona i municipis propers). La seguiran dues videoinstal•lacions més: La Barcelona del nou-cents: Adolf Mas (setembre-novembre) i La Barcelona deportada (a partir de desembre).

Perifèries 2009-2012 està dedicada a la construcció de la imatge de les metròpolis contemporà­nies i la seva història, en una videoinstal·lació proposada per Anna Oswaldo Cruz a partir del seu treball fotogrà­fic propi. L’autora mostra tot un seguit de recorreguts, efectuats durant els anys 2009 i 2012, pels espais límit, les fronteres entre barris, municipis metropolitans i entre eixos viaris i fluvials.

La fotògrafa brasilera Anna Oswaldo Cruz, afincada a Bar­celona des del 1986, ha enregistrat en diversos espais de la ciutat elements urbans, arquitectònics, paisatgístics, que són un testimoni vigent de la cultura que els erigeix.

INFORMACIÓ

Data: fins al 13 de setembre

Lloc: MUHBA plaça del Rei, Plaça del Rei, s/n (Barcelona)

Entrada gratuïta

Més informació al web

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.