Pedralbes. Els tresors del Monestir

Redacció L'Avenç

dissabte, 29 de agost del 2015

Verge de la Llet Pedralbes

El museu del Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes ha reobert aquest estiu l’exposició Pedralbes. Els tresors del monestir amb l'objectiu de prioritzar la senzillesa i la sobrietat de l’espai retornant a la puresa i simplicitat de l’arquitectura original, alhora que destacant la bellesa de les obres d’art que conté. [+]

La nova presentació mostra una selecció de les millors obres que configuren el seu patrimoni, conservades durant segles dins la clausura del convent, amb una nova museografia que ofereix una visió de l’espai arquitectònic completament renovada, adaptant l’àmbit expositiu a nous criteris i a requeriments funcionals i normatius del museu.

Entre les obres que s'hi mostren, des del segle XIV a l'actualitat, hi ha excel·lents exemplars d’escultura gòtica, taules flamenques, obres procedents dels tallers de Della Robbia i Damià Forment, així com mostres de pintura modernista com les de Llimona i Tamburini.

INFORMACIÓ:
LLOC: Monestir de Pedralbes (Baixada del Monestir, 9, Barcelona)

HORARIS: Fins al 30 de setembre de 2015: dimarts a divendres de 10 a 17h; dissabtes de 10 a 19h; diumenges de 10 a 20 h (a partir de les 15 h, entrada gratuïta)

PER SABER-NE MÉS:

Al Mirador Zero de L'Avenç 411, d'abril de 2015 vam reproduir la Capella de Sant Miquel, recentment restaurada.

La directora del museu Anna Castellano-Tresserra va escriure a L'Avenç 396, de desembre de 2013 un article extens de presentació de les col·leccions del Museu.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.