Octubre a L'Avenç

Redacció L'Avenç

dimecres, 30 de setembre del 2015

L'Avenç 416 - octubre 2015

Ja és al carrer el número d'octubre de L'Avenç, aumb un pes important per a la literatura. L'obre una reflexió d'Oriol Izquierdo sobre la pèrdua de la centralitat de la cultura. L'entrevista del mes és amb l'escriptor britànic John Lanchester, i traduïm el discurs del guanyador del premi Nobel de Literatura, Patrick Modiano. En ocasió del 750è aniversari del seu naixement, Rossend Arqués fa un estat de la qüestió sobre el que sabem de Dante Alighieri. [+]

La literatura té un pes predominant en aquest número de L'Avenç. L'obre una reflexió d'Oriol Izquierdo sobre la pèrdua de centralitat de la cultura en el projecte nacional i polític.

L'entrevista del mes és amb l'escriptor britànic John Lanchester, autor de la novel·la Capital, que darrerament ha convertit els diners en el centre de la seva anàlisi.

Coincidint amb el mes en què es dóna a conèixer cada any el premi Nobel de Literatura, traduïm el discurs que el guanyador de l'edició passada, el francès Patrick Modiano, va fer davant l'Acadèmia Sueca. En ocasió també del 750è aniversari del seu naixement, Rossend Arqués fa un estat de la qüestió sobre el que sabem de la biografia de Dante Alighieri.

Glòria Bosch i Susanna Portell ens acosten al pas per la Catalunya dels anys 1930 del filòsof alemany Paul Ludwig Landsberg, mort el 1944 en un camp d'extermini nazi. A propòsit precisament de la shoah, Francesc Vilanova analitza el tractament de la qüestió jueva al Destino dels anys quaranta.

A més, les seccions de crítica i ressenya de cada mes.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.