Miserachs Barcelona

Redacció L'Avenç

diumenge, 18 de octubre del 2015

Miserachs Barcelona

Miserachs Barcelona és una mostra innovadora a partir del treball d’ordenació, catalogació i conservació del fons del fotògraf barceloní (Barcelona, 1937 – Badalona, 1998), dipositat al MACBA l’any 2011. [+]

L’exposició se centra en la construcció d’un imaginari visual que recorre la ciutat de Barcelona, articulat a partir del fotollibre Barcelona. Blanc i negre (1964).

El projecte, comissariat per l’historiador de la fotografia, assagista i editor Horacio Fernández, s'ha desenvolupat a través de la proposta museogràfica de l’estudi d’arquitectura Langarita-Navarro.

Aquesta mostra és un reconeixement a la intensa relació de Xavier Miserachs amb Barcelona i a la seva influència decisiva en la construcció d’un dels itineraris fotogràfics de la ciutat. A més, es presenta com un exemple del tractament i cura del patrimoni fotogràfic, que posa de manifest la voluntat de fer visibles al públic els materials conservats al Centre d’Estudis i Documentació MACBA.

El projecte s’acompanya de la publicació del fotollibre Miserachs Barcelona, en coedició amb l’editorial RM, i d’un manual d’assaigs sobre el fotògraf.

INFORMACIÓ:
LLOC: MACBA (Pl. Àngels 1, Barcelona)

DATA: Fins al 27 de març de 2016

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.