Michael Snow. Seqüències

Redacció L'Avenç

diumenge, 23 de agost del 2015

Michael Snow

La Virreina Centre de la Imatge dedica una gran exposició retrospectiva a l'artista canadenc Michael Snow (Toronto, 1928) que reflecteix la pluralitat de mitjans i tècniques amb què ha treballat: música, films, vídeo, pintura, escultura, fotografia, llibres i instal·lacions. [+]

Com a músic ha actuat al Canadà, els Estats Units, Europa i el Japó, en solitari i com a membre de diverses formacions (principalment amb el grup CCMC de Toronto), i també ha publicat diversos discos. Pel que fa a la seva faceta cinematogràfica, els seus films s’han presentat en festivals de diferents països i formen part de col·leccions de diverses filmoteques.

També és pintor i escultor, tot i que des de 1962 ha treballat majoritàriament amb fotografia i holografia. La seva obra en aquestes quatre tècniques es troba en col·leccions públiques i privades d’arreu del món.

L'obra de Snow busca explorar les capacitats expressives del so i la imatge i desafia la dualitat visió/representació. En les seves estratègies compositives hi ha una voluntat de dirigir l’atenció de diferents maneres i d’implicar el voyeur en el procés de creació. El traspàs de límits comporta no solament la interactivitat entre obres, siguin objectes o imatges, sinó l’apreciació de l’espai com un element visual, plàstic i sonor més que com a contenidor neutral de creacions.

Durant el mes de juliol s'ha programat un cicle de pel·lícules i, a més, el film Wavelength (1967), peça emblemàtica d’un cinema que reflexiona sobre el seu mateix llenguatge, es podrà visionar a les sales de La Virreina Centre de la Imatge (projeccions: 12.30 h i 18 h).

INFORMACIÓ:
LLOC: La Virreina. Centre de la Imatge (La Rambla 99, Barcelona)

DATA: Fins a l’1 de novembre de 2015

Visites guiades:

Fins 31.08.2015: dimarts, a les 18 h

A partir de l'1.09.2015: dimarts, dissabtes i diumenges, a les 18 h

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.