Memorial Pau Casals

Redacció L'Avenç

divendres, 11 de desembre del 2015

Pau Casals

© Jean Ribière

La Fundació Gran Teatre del Liceu i el Memorial Democràtic han organitzat diferents activitats commemoratives en homenatge a Pau Casals per dijous 17 de desembre. [+]

A la seu del Memorial Democràtic es podrà visitar, fins a l’1 d’abril de 2016, l’exposició ‘Pau Casals i el compromís per la pau’, produïda pel Memorial Democràtic. Dijous, 17 de desembre a les 18.30 h, l’historiador del Memorial Democràtic i professor d’història contemporània de la Universitat de Barcelona, Oriol Dueñas, oferirà una visita guiada a l’exposició. El mateix dijous, 17 de desembre, a les 19.30 h, tindrà lloc la conferència ‘Pau Casals i la pau’, a càrrec del professor d’història del periodisme de la Universitat Autònoma de Barcelona Josep Maria Figueres. La presentació de la conferència anirà a càrrec de Jordi Palou-Loverdos, director del Memorial Democràtic i d’Antoni Pallès, director del Departament Musical del Gran Teatre del Liceu.

Al balcó del foyer del Gran Teatre del Liceu es podrà visitar, del 19 de desembre de 2015 al 10 de gener de 2016, l’exposició fotogràfica ‘De Prada a Perpinyà. Pau Casals i el món de l’exili. Reportatges del fotoperiodista Jean Ribière (1944-1956)’. La inauguració tindrà lloc a les 19 h i anirà a càrrec d’Eric Forcada, comissari de l’exposició, i de representants institucionals del Memorial Democràtic i del Gran Teatre del Liceu. A les 20 h l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu, dirigida per Josep Pons, interpretarà l’obra ‘El Pessebre’, composada per Pau Casals i escrita per Joan Alavedra.

Memorial Pau Casals

Pau Casals és un referent de la música i un símbol de la pau. L’any 1896 va entrar a formar part de l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu. Va destacar pel seu compromís amb la democràcia, la llibertat i la solidaritat. Una mostra d’aquesta solidaritat va ser el concert que va oferir el 19 d’octubre de 1938, al Liceu, en benefici dels infants víctimes de la guerra i dels bombardejos. Aquest fou el seu últim concert a Catalunya, abans de marxar a l’exili. Per tot el que ha estat i el que representa aquest català universal, el Gran Teatre del Liceu i el Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya li reten homenatge amb el Memorial Pau Casals, que des de fa tres anys organitza activitats commemoratives en record del mestre.

INFORMACIÓ:

LLOC: Memorial Democràtic (Peu de la Creu 4, Barcelona)

DATA: Dijous 17 de desembre de 2015 a les 18,30h. Exposició fins a l'1 d'abril de 2016.

LLOC: Gran Teatre del Liceu (La Rambla 51, Barcelona)

DATA: Dijous 19 de desembre de 2015 a les 19h. inauguració de l'exposició i a les 20h concert. Exposició fins al 10 de gener de 2016.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.