Lola Anglada

Redacció L'Avenç

divendres, 28 de agost del 2015

Expo Lola Anglada

El recinte de l'Escola Industrial de Barcelona acull una exposició d'homenatge a l'artista Lola Anglada, basada en el llibre de Núria Rius i Teresa Sanz, publicat per la Diputació de Barcelona. [+]

La mostra fa un repàs de la trajectòria artística i vital de Lola Anglada, i es reparteix en dos espais: un d'exterior, davant l'edifici del Rellotge de l'Escola Industrial, que inclou un resum de les seves memòries, i un altre d'interior, on es poden veure dibuixos i quadres originals i objectes personals.

Lola Anglada va ser la il·lustradora catalana més prolífica de la primera meitat del segle XX i la primera dibuixant professional de Catalunya i d'Espanya. Artista polifacètica, a banda de dibuixant il·lustradora també va ser escriptora, decoradora, pintora, ceramista i escultora.

Va ser una dona compromesa amb el seu temps i el seu país, catalanista i republicana. Acabada la guerra civil, no va voler exiliar-se i es va refugiar a Tiana, on, aïllada de tot, les seves obres van perdre els compromís social que les havia caracteritzat.

INFORMACIÓ:

LLOC: Escola Industrial (Comte d'Urgell, 187, Barcelona)

HORARIS: Els horaris de visita de l'exposició exterior són: de dilluns a dissabte, de 7 a 22h, i diumenges i festius, de 10 a 20h. L'exposició interior de l'obra i objectes personals es pot visitar de dilluns a divendres de 8 a 20 h, i dissabtes, diumenges i festius està tancat.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.