Les escoles evangèliques durant la II República i el franquisme

Redacció L'Avenç

dissabte, 04 de juliol del 2015

escolesevangeliques

El proper dimecres 8 de juliol tindrà lloc la la jornada "Les escoles evangèliques durant la II República i el franquisme", organitzada pel Memorial Democràtic i la Direcció General d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya. [+]

Amb l'ocupació franquista del territori català durant la Guerra Civil, la gran majoria d'esglésies evangèliques catalanes van ser clausurades, un fet insòlit que encara ara segueix essent molt desconegut. També es van tancar les escoles vinculades a aquestes comunitats, que havien aparegut a Catalunya el darrer terç del segle XIX. Els municipis afectats pels tancaments foren Barcelona, Rubí, Sabadell, Monistrol de Montserrat, Vilafranca del Penedès, Figueres, Llançà, Vilabertran, Reus, Terrassa i Caldes de Montbui.

La jornada comptarà amb la participació de Federico Vázquez, investigador adscrit al Centre d’Estudis Històrics Internacionals de la Universitat de Barcelona (CEHI), que oferirà la conferència “La memòria de les escoles evangèliques a Catalunya durant la II República i el franquisme”. També intervindran dos testimonis: Antonio Polo, director de l’escola adventista Col·legi Urgell, i David Muniesa, pastor evangèlic. La cloenda anirà a càrrec de Jordi Palou-Loverdos, director del Memorial Democràtic, i Enric Vendrell, director general d’Afers Religiosos.

INFORMACIÓ

Data: 8 de juliol

Lloc: Memorial Democràtic, Peu de la Creu, 4 (Barcelona)

Hora: 19h

*Activitat gratuïta

PER SABER-NE MÉS
Podeu llegir l'article de Federico Vázquez a L'Avenç núm. 369 sobre les esglésies evangèliques històriques de la ciutat de Barcelona.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.