La vigència de les lleis d’amnistia

Redacció L'Avenç

dilluns, 06 de abril del 2015

amnistia2

El Memorial Democràtic organitza la taula rodona “La vigència de les lleis d’amnistia, punt i final a la Guerra Civil i la dictadura franquista?”, que tindrà lloc el dijous 9 d’abril a la seu de la institució. [+]

La reivindicació de l’amnistia per als presos polítics va ser un dels eixos vertebradors de l’oposició democràtica al franquisme. Durant la transició, es van aprovar unes quantes amnisties, però la més celebrada i la que va tenir més repercussions va ser la Llei d’amnistia del 15 d’octubre de 1977. La cobertura de la llei era més àmplia que les anteriors, però no va beneficiar els aleshores anomenats “presos socials”, com les dones que cometien adulteri o compraven anticonceptius o les persones LGBT. A més, va impedir jutjar els crims comesos per la dictadura. Amb els anys, aquesta llei passà de ser vista com un triomf de l’oposició antifranquista a una llei de punt final.

Participaran en la taula rodon Meritxell Batet i Carles Campuzano, diputats al Congrés; Gemma Calvet i Jaume Bosch, diputats al Parlament de Catalunya; Rosana Alija, professora de Dret Internacional i experta en justícia transicional, i Jordi Palou-Loverdos, director del Memorial Democràtic.

INFORMACIÓ:

Dia: 9 d’abril a les 19h.

Lloc: Memorial Democràtic. Peu de la Creu, 4. Barcelona.

Tel. 935 671 700.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.