La democràcia a debat

Redacció L'Avenç

dimecres, 22 de abril del 2015

image-5_medium

L’exposició temporal Demos. Viure en democràcia porta al MAC una reflexió al voltant del model de govern atenenc i de les relacions amb la democràcia com la coneixem actualment. [+]

L’exposició al Museu Arqueològic de Catalunya és una mostra del sistema polític que es va aplicar a Atenes entre el 509 aC. i el 322 aC. quan el regne de Macedònia el va abolir. L’exposició vol ser una connexió entre la democràcia atenenca i la contemporània, teixir lligams entre les dues èpoques a partir de casos paral·lels en els dos models. Un espai de reflexió al voltant del passat, el present i el futur del sistema democràtic.

L’exposició està estructurada en la descripció de quatre casos: Temístocles, Antígona, Lisístrata i Sòcrates. Aquests casos serviran per introduir els conceptes: ostracisme, legalitat versus legitimitat, la unió pacífica del poble i de la concepció intransigent de la llei. A l’espai “Àgora” es complementaran aquests casos amb un audiovisual que els relaciona amb casos contemporanis.

Als 80 objectes provinents de diversos museus s’hi sumen quatre peces audiovisuals, gravades per l’Institut del Teatre, que acompanyaran els quatre casos que articulen l’exposició. Com a activitat complementaria des del MAC s’organitzen visites guiades a l’exposició cada diumenge a les 12:15 hores.

INFORMACIÓ:

Dia: Fins al 28 de juny.

Lloc: MAC. Passeig de Santa Madrona, 39-41. Barcelona.

http://www.mac.cat/

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.