La Xina antiga al Museu de Cultures del Món

Redacció L'Avenç

dimecres, 20 de maig del 2015

Viatgeu-arreu-del-mon-al-Museu_54426860555_53699622600_601_341

La conferència sobre la Xina antiga s'emmarca en el cicle de conferències de divulgació del Museu de Cultures del Món. La conferència tindrà lloc al museu, aquest 21 de maig a les 19 hores.[+]

El Museu de Cultures del Món ha organitzat el cicle amb dues conferències per a cada continent (Àsia, Àfrica, Amèrica i Oceania) i dues sobre el col·leccionisme. A més, també s’inclouen dos tallers pràctics: Les línies de Nazca. Dibuixos al desert el 9 de juny i la projecció-debat de l’assaig cinematogràfic Les statues meurent aussi el 19 d’octubre.

Aquest dijous 21 a les 19h Manel Ollé oferirà la conferència La Xina antiga. Del mite al ritual. Durant la conferència s'exposarà l'evolució del procés cultural xinès des del neolític fins a l'era imperial. Serà la primera de les dues conferències sobre el continent asiàtic. La segona tindrà lloc el proper 19 de novembre i tractarà la Índia.

Ollé és poeta, crític literari, escriptor i traductor, professor titular d'història i cultura xinesa, i coodinador del Màster universitari en Estudis Xinesos en el Departament d'Humanitats de la UPF. També és membre del consell de redacció de L'Avenç.

Les conferències tenen l'objectiu de divulgar aspectes de la cultura dels continets citats, el cicle ofereix la possibilitat als interessats en les cultures asiàtiques, africanes, americanes i oceàniques d'aprofundir-hi.

INFORMACIÓ:

Dia: Conferència sobre la Xina rural, 21 de maig a les 19h.

Lloc: Museu de Cultures del món, c/Montcada, 12. Barcelona.

Activitats gratuïtes, cal reserva prèvia.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.