La Barcelona del segle XIX

Redacció L'Avenç

diumenge, 21 de juny del 2015

La-Barcelona-de-mitjan-segle-X_54432375305_53699622600_601_341

Una col·laboració entre l’Arxiu Municipal i l’Institut de Cultura ha permès la creació del web: Barcelona, darrera mirada per fer un recorregut per la Barcelona del segle XIX. [+]

A Barcelona, darrera mirada ofereix es poden consultar els plànols que va traçar l’arquitecte municipal, Miquel Garriga i Roca, entre el 1858 i el 1860. El plànol està dividit en els Quarterons, ara, es poden visitar al web.

A més de descobrir i comparar els antics plànols amb la situació actual de la ciutat, també es poden conèixer la situació de les fàbriques o els monestirs. A partir de la llegenda, el web ofereix la possibilitat de descobrir l’època dels edificis, les fàbriques més rellevants i els edificis més importants de la ciutat. El web presenta nombrosos vídeos de destacats especialistes sobre perídoes i aspectes concrets de l'època.

A més, també compta amb un vídeo que recrea un passeig pels Quarterons que actualment ha variat molt. El passeig va des de la Plaça Nova fins al Pla de Palau. Passa per la Catedral, travessa Via Laietana, fins a la Plaça de l’Àngel, el carrer Basea i Santa Maria del Mar.

INFORMACIÓ:

Pàgina web de Barcelona, darrera mirada

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.