La Barcelona de la guerra i la postguerra al Turó de la Rovira

Redacció L'Avenç

dimecres, 08 de juliol del 2015

TuróRovira

El MUHBA organitza una visita comentada demà dia 10 a l'espai patrimonial del Turó de la Rovira, on es conserven les restes d'una bateria anitaèria que va defensar Barcelona dels atacs de l'aviació durant la Guerra Civil, així com les traces del nucli barraquista del barri dels Canons, que va perdurar fins l’any 1990. [+]

L'espai va ser inaugurat el març del 2011 i va significar l’actuació patrimonial en un indret de la ciutat fins llavors força degradat, aïllat i desconegut, malgrat la transcedència de les restes que s'hi conserven. A més, el Turó de la Rovira és un excel·lent mirador que permet una vista de 360º de la ciutat.

L’impuls de la Barcelona moderna i contemporània va anar transformant el paisatge del turó, que es va convertir en terreny de conreu i, més tard en un espai poblat de cases d’estiueig i on, també, s’explotaven materials de construcció com la pedrera de Can Baró. Posteriorment, s’hi emplaçaren diferents serveis de la ciutat, com el dipòsit d’Aigües de Barcelona o les actuals antenes de telecomunicacions.

Aquest espai patrimonial és el fruit del treball comú realitzat durant més de dos anys entre els arquitectes Imma Jansana i Jordi Romero, els tècnics del Museu, els del Districte d’Horta Guinardó i els de l’Agència del Carmel, a partir d’una demanda plantejada durant anys per veïns i entitats de la zona.

INFORMACIÓ

Data: 10 de juliol, de 18.30 a 19.30h

Lloc: caseta d'informació MUHBA Turó de la Rovira, C/Maria Labèrnia, s/n

Preu: 5,10€ (Amics del MUHBA: 3,82€)

Reserva prèvia al 93 256 21 22 o a reservesmuhba@bcn.cat

Més informació aquí i al web del MUHBA

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.