L'infern a la terra

Jornada Infern a la terra

Redacció L'Avenç

dimecres, 01 de juliol del 2015

El Memorial Democràtic organitza una jornada sobre els camps de concentració a Europa (1936-1945) per al proper 3 de juliol, amb l'objectiu de mostrar la tipologia diversa de camps de concentració, les semblances, les diferències i el seu funcionament. [+]

Un dels efectes dels enfrontaments bèl·lics que tingueren lloc durant la primera meitat del segle XX fou l'aparició, durant les dècades de 1930 i 1940, de centenars de camps de concentració en bona part del continent europeu. Les guerres i les persecucions de diverses comunitats per motius ideològics o religiosos serviren per privar de llibertat a milions de persones. Tot i que cada camp de concentració tenia unes característiques pròpies en funció dels presoners que acollia, en tots els casos es reproduïren les dures condicions de vida i la repressió que patiren els seus interns i la població dels territoris on s'instal·laren: a Catalunya i a Espanya durant la Guerra Civil i la dictadura franquista i a Europa, entre 1936 i 1945.

A la jornada al voltant dels camps de concentració a Europa (1936-1945) hi participaran els historiadors Javier Rodrigo, Aram Monfort, Gemma Caballer, Alberto Pellegrini, Marta Simó i Luiza Lordache, així com testimonis que explicaran la seva vivència en camps de concentració a Catalunya i a la resta de l’Estat.

INFORMACIÓ

Data: 3 de juliol

Lloc: Memorial Democràtic, Peu de la Creu, 4 (Barcelona)

Hora: de 9 a 14h

Activitat gratuïta (aforament limitat)

Inscripció prèvia a memorialdemocratic@gencat.cat o bé al 93 634 73 60

PER SABER-NE MÉS

Podeu llegir el llibre Barcelona 1939. El camp de concentració d'Horta d'Aram Monfort, l'article del mateix autor a L'Avenç núm. 311 o el de Teresa Muñoz sobre Primo Levi al núm. 280.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.