L'espia Joan Pujol contra els nazis

Redacció L'Avenç

dilluns, 30 de març del 2015

garbo_definitiva

RECOMANEM David Madí i Joan Todó parlaran demà al El Born Centre Cultural de Joan Pujol (Garbo), una figura clau en el desembarcament de Normandia. [+]

Demà dimecres, a les 19h, David Madí i Joan Todó parlaran de la vida de l’espia Joan Pujol i Garcia (Garbo) en el cicle de xerrades i debats “Moments estel·lars de la lluita per la llibertat” que organitza el Born CC. Es centraran especialment en el paper de Garbo en l’èxit del desembarcament de Normandia. La informació falsa que va proporcionar a Alemanya va ajudar a convèncer Adolf Hitler que l’atac principal seria més tard i en un altre lloc, fet que va ser decisiu per reduir les tropes alemanyes presents a la zona del desembarcament.

Joan Todó és escriptor i ha publicat, entre d’altres llibres L’horitzó primer a L'Avenç. David Madí va tenir diverses responsabilitats als governs de CiU. Actualment és assessor d’Endesa a Catalunya i vicepresident sènior d’Applus.Todó en farà el perfil biogràfic i psicològic i Madí se centrarà més en la contribució dels nord-americans a la cultura europea de la segona meitat del segle XX i la seva influència en la política catalana.

INFORMACIÓ:

Dia: 1 d’abril, a les 19h.

Preu: Entrada gratuïta. Aforament limitat.

Lloc: El Born Centre Cultural. Plaça Comercial, 12. Barcelona. Tel. 93 256 68 51.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.