L'Avenç de maig ja és a la venda

Redacció L'Avenç

dijous, 30 de abril del 2015

L'Avenç 412 - maig 2015

El tema de portada de L’Avenç d'aquest mes és el moviment de la Nova Cançó, un dels fenòmens decisius per entendre el canvi cultural i polític que es produeix en la societat catalana als anys 1960, l’abast del qual és resumit per Marta Vallverdú. [+]

L’entrevista del mes és amb el pintor i escultor Antoni Llena, una figura clau en la transformació de la pràctica artística en els mateixos anys 1960, amb el sorgiment de l’art conceptual i l’arte povera. Montserrat Comas i Josep M Domingo recorden la figura de Joaquim Molas, traspassat fa poc. Julià Guillamon segueix endinsant-nos amb la seva recerca en el món perdut del Poblenou, i Marc Andreu visita aquest mes un altre barri “invisible”, Ca n’Anglada, a Terrassa. Imma Merino escriu sobre Orson Welles, en ocasió del centenari del seu naixement, Jordi Puntí parla de la ciutat de Mad Men, ara que se n’acaba l’emissió, i Josep Pelfort analitza el paper tòpic que el gènere negre atorga a la dona en algunes sèries de televisió recents. I, entre els altres noms propis, aquest mes parlem de Sophie Calle, Cèlia Suñol, Joan Benesiu, Fiodor Dostoievski, Jordi Nopca i els Obeses.

Podeu consultar el sumari i accedir als continguts aquí.

Us recordem que la revista es distribueix a quioscos i llibreries. També la podeu comprar en paper aquí, o bé en la versió digital aquí.

Bona lectura!

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.