L'Avenç de juny ja és a la venda

Redacció L'Avenç

diumenge, 31 de maig del 2015

El tema de portada de L'Avenç d'aquest mes és la fotografia familiar com a font documental. Jordi Calafell analitza les imatges domèstiques, el tipus de fotografia més abundant. [+]

La imatge té un pes central en aquest número. D’una banda, Joan Casellas fa una lectura de la influència de Duchamp en Dalí a través d’un recorregut pel seu Teatre-Museu. De l’altra, Jordi Calafell proposa una reflexió sobre la fotografia familiar com a font documental. Jaume Guillamet recupera la figura oblidada d’un corresponsal català a la guerra d’Àfrica, a mitjan segle XIX. L’entrevista del mes és amb l’escriptor neerlandès Cees Nooteboom, l’obra del qual, escrita en bona part des de Menorca, el situa com un destacat autor europeu. Marc Andreu viatja a la Igualada industrial, un món desconegut a l’altra banda del Bruc. A les seccions de ressenya cultural, hi destaquen els noms propis de Josep Palàcios, Josep M. Fonalleras, Joan Manén i l’estudi d’arquitectura RCR. Jordi Puntí clou el número emparentant Josep Pla amb l’escriptor del New Yorker Joseph Mitchell.

Podeu consultar el sumari i accedir als continguts aquí.

Us recordem que la revista es distribueix a quioscos i llibreries. També la podeu comprar en paper aquí, o bé en la versió digital aquí.

Bona lectura!

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.