L'Avenç, Premi Ciutat de Barcelona de Mitjans de Comunicació 2014

Redacció L'Avenç

dilluns, 02 de febrer del 2015

L'Avenç 400 - abril 2014

L'Avenç ha estat guardonada per les entrevistes i el nou impuls de la revista. També ha estat guardonat amb el Premi Ciutat de Barcelona d’Assaig Andreu Domingo pel seu llibre Catalunya al mirall de la immigració, publicat per L'Avenç. Marc Andreu, autor d’una tesi sobre el moviment veïnal a Barcelona, que apareixerà pròximament com a llibre també a L'Avenç, ha estat distingit amb una menció del jurat del Premi Ciutat de Barcelona d’Història [+]

El jurat del Premi Ciutat de Barcelona de Mitjans de Comunicació, format per Vicent Partal (president), Ignasi Aragay, Francesc Escribano, Julia Otero i Toni Puntí ha decidit guardonar L'Avenç per “la sèrie de grans entrevistes publicades al llarg del 2014, que confirmen el nou impuls que Josep Maria Muñoz i Núria Iceta han donat a la capçalera, assumint-ne també la gestió”.

A L’Avenç rebem amb una gran satisfacció aquest premi, pel que significa de reconeixement al nostre projecte editorial, i valorem especialment el fet que es premiï una revista de cultura que fa mensualment una aportació al periodisme de qualitat. Com ha dit recentment Josep Fontana, L’Avenç proporciona “una mirada informada al passat i un testimoni de la vitalitat actual de la cultura catalana.”

Andreu Domingo "Catalunya al mirall de la immigració".Demografia i identitat nacional

Altrament, el jurat del Premi Ciutat de Barcelona d'Assaig també ha decidit premiar el demògraf Andreu Domingo per el seu llibre Catalunya al mirall de la immigració. Demografia i identitat nacional, publicat a L'Avenç el mes de setembre passat.

Portada Andreu

I encara, també el jurat del Premi Agustí Duran i Sanpere d'Història ha decidit fer una menció especial a la tesi de Marc Andreu "El moviment ciutadà i la transició a Barcelona: la FAVB (1972-1986)" que serà publicada com a llibre a L'Avenç a finals d'aquest mateix mes de febrer.

Els Premis Ciutat de Barcelona, que concedeix l’Ajuntament de Barcelona des de l'any 1949, premien la creació, la investigació i la producció de qualitat realitzada a la ciutat per creadors o col·lectius que hi treballen o per institucions i organitzacions barcelonines que les promouen o les produeixen. El premi es lliurarà el proper 10 de febrer al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona.

El 2014 ha estat un any molt especial per a L'Avenç. La revista va arribar, al mes d'abril, al número 400, i ho vam celebrar amb la publicació d'un número especial, i la convocatòria d'un acte públic, amb destacades intervencions sobre el paper de literatura i la memòria, al Born Centre Cultural. Paral·lelament, l'editorial, sota la marca Els Llibres de L'Avenç, ha continuat la seva trajectòria iniciada el 2007 i ha assolit la cinquantena de títols publicats, comptant-hi l'assaig i la literatura, amb la memòria col·lectiva i la "literatura del jo" com a fil conductor. I tot just fa unes setmanes hem posat en marxa un nou web per donar la màxima visibilitat als llibres i oferir continguts extres multimèdia.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.