Jornades sobre la història del treball

Redacció L'Avenç

dimecres, 03 de juny del 2015

descarga (6)

El Grup de Recerca Treball, Institucions i Gènere organitza les quinzenes jornades sobre la història del treball. Les jornades tindran lloc, aquest 4 i 5 de juny a la Sala Gran de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona. [+]

Les jornades tindran com a tema central: Els tractes del treball: salaris i altres formes de remuneracions (s.XVIII-XX). Les conferències es distribueixen cronològicament i per àmbits. El món rural, el món artesanal i mercantil, la producció industrial, les professions liberals, les indústries marítimes i el servei domèstic.

Els objectius de les jornades és millorar la coordinació entre les investigacions en curs, estimular els debats entre especialistes i contribuir al desenvolupament de la perspectiva de gènere en els estudis històrics sobre el treball. La centralitat de l’estudi de les diferents remuneracions serveix per conèixer els canvis del treball en la transició a les societats industrials. A més, per estudiar: sistemes d’organització del treball, control de la productivitat, l’aprenentatge, la qualificació i les jerarquies laborals, les relacions laborals, les cultures del treball i les relacions de gènere.

INFORMACIÓ:

Data: 4 i 5 de juny del 2015. Des de les 9 a les 19h.

Lloc: Sala Gran de la Facultat de Geografia i Història de la UB, c/Montalegre, 6. Barcelona.

Pàgina web de la facultat.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.