Jornades d’estudi sobre Eugeni d’Ors

Redacció L'Avenç

dimecres, 27 de maig del 2015

8aa5d86c6efa5c856b1990d375cdb2f6_XL

Aquest dijous 28 de maig la Institució de les Lletres Catalanes i l’Institut d’Estudis Catalans organitzen una jornada que reflexionarà sobre la figura d’Eugeni d’Ors. La jornada tindrà lloc a l’IEC. [+]

Coincidint amb la publicació aquest mes de maig del llibre Eugeni d’Ors. Potència i resistència, l’IEC i l’ILC organitzen la jornada. El llibre ha estat editat per Xavier Pla, investigador de la UdG i especialista en la figura d’Eugeni d’Ors, i compta amb una trentena d’estudis sobre l’escriptor. El llibre té la voluntat d’oferir una visió polièdrica de la figura de l’escriptor. Les tesis, presentades al llibre, aborden la trajectoria intel·lectual d’Eugeni d’Ors des de diferents vessants i vinculacions polítiques, estètiques i intel·lectuals.

La jornada començarà amb l’obertura on participarà el conseller de cultura, Ferran Mascarell; el president de l’’IEC, Joandomènec Ros; la directora de la ILC, Laura Borràs i l’editor del llibre, Xavier Pla. Tot seguit s’iniciarà la conferència: Catalanisme, falangsime i altres ismes a càrrec de Josep Murgades i Maximiliano Fuentes, i moderada per Xavier Pla. La segona conferència del matí estarà moderada per Laura Borràs i girarà al voltant de les identitats. A la tarda hi haurà dos conferències més i l’acte de clausura: L’últim Ors a Catalunya, amb l’intervenció d’Oriol Pi de Cabanyes.

INFORMACIÓ:

Dia: 28 de maig del 2015, comença a les 10h.

Lloc: Institut d’Estudis Catalans, c/Carme, 47. Barcelona.

Activitat gratuïta però és necessària una reserva prèvia a ilc.cultura@gencat.cat o 933 162 745

PER SABER-NE MÉS:

Podeu llegir l'article de Ponç Puigdevall, Eugeni d'Ors i l'esgarrifança estètica, publicat a L'Avenç 266 de febrer del 2002.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.