Jaume Plensa a Ceret

Redacció L'Avenç

divendres, 04 de setembre del 2015

Plensa Ceret

L'escultor Jaume Plena exposa fins a mitjan novembre al Museu d'Art Modern de Ceret "El silenci del pensament", una seleccció de la seva obra més recent. [+]

Jaume Plensa (Barcelona, 1955) és un artista de renom internacional. Format a Barcelona, els Estats Units i França començà treballant el bronze, ferro colat, ferro forjat i materials recuperats. En paral·lel, l'artista porta a terme una recerca en el camp del dibuix i explora les múltiples possibilitats que ofereix el gravat. Poc a poc, la llum, el vídeo i el so es converteixen en components importants del seu treball, que s'orienta cap a obres monumentals en espais públics d'arreu del món. Enguany ha rebut el Premi Ciutat de Barcelona de projecció internacional.

L’exposició del Museu d'Art Modern de Ceret presenta un conjunt de creacions d'entre les més recents. Destaquen dues instal·lacions que testimonien la inspiració poètica i literària en la seva obra. Per una banda, Silhouettes (2011-2012) comprèn 16 siluetes d'acer que suren en l'espai, suspeses del sostre per banderoles amb màximes i versos trets de poemes que agraden a Plensa. L'altra, Talking continents (2013) està constituïda per 19 elements formats per lletres de diferents alfabets, soldades entre si i formant còdols transparents sobre els quals es poden asseure siluetes humanes, com en un diàleg mut.

INFORMACIÓ:

Lloc: Museu d'Art Modern (8, Bd Maréchal Joffre, Céret)

Horaris: Fins al 30 de setembre 2015: Cada dia, de 10h a 19h. Fins al 15 de novembre: Cada dia (excepte dimarts) de 10h a 18h.

PER SABER-NE MÉS:

L'Avenç 250 - setembre 2000

Jaume Plensa va realitzar per L'Avenç la portada especial del número 250, l'any 2000.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.