Ja ha sortit el número d'estiu de L'Avenç!

L'Avenç 414 - juliol/agost 2015

Redacció L'Avenç

dimarts, 30 de juny del 2015

El recurs a la violència política com una forma de voler fer callar la premsa té, en la història contemporània de Catalunya, una referència clara en l’assalt al Cu-cut! el 1905 per part de militars espanyols. Menys conegut, però, és l’assalt comès el 1933 per part d’escamots de les Joventuts d’Esquerra-Estat Català a la impremta on s’editava el setmanari satíric El Be Negre, que reconstrueix en aquest número Joan de Déu Domènech. [+]

Pocs anys més tard, el 18 de juliol de 1944, un escamot falangista assaltava la redacció del setmanari Destino, en un episodi rememorat aquí per Francesc Vilanova. Un camí totalment oposat a la política de bastir una xarxa de Biblioteques Populars, empresa per la Mancomunitat de Catalunya i la vida de les quals és resseguida per Lluís Agustí i Teresa Mañà a través d’una selecció de textos dels anuaris i dels dietaris de les biblioteques fins al 1939. L’entrevista del mes és amb l’editor francès Éric Hazan, director de La Fabrique i autor de L’invention de Paris. L’espai de creació literària és a càrrec d’Amadeu Cuito i de Julià Guillamon. A la secció de crítica i ressenya cultural, Albert Forns escriu sobre la Biennal de Venècia, Vicenç Pagès sobre la darrera novel·la d’Umberto Eco i Imma Merino sobre les novel·les gràfiques de Joe Sacco. Clou el número Jordi Puntí amb un article sobre Henry James.

Podeu consultar el sumari i accedir als continguts aquí.

Us recordem que la revista es distribueix a quioscos i llibreries. També la podeu comprar en paper aquí, o bé en la versió digital aquí i aquí.

Bona lectura!

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.