Italia. I sei sensi

Redacció L'Avenç

dissabte, 24 de gener del 2015

italia

Durant tot l'any es pot visitar a la Fundació Suñol l'exposició Italia. I sei sensi, una exposició col·lectiva que selecciona les obres dels moviments més rellevants de l’art italià contemporani. [+]

La mostra engloba alguns dels artistes italians del segle XX i XXI: des del futurisme de Giacomo Balla, a l’Arte Povera i Conceptual d’Alighiero Boetti fins al contemporani Mauro Staccioli. El punt en comú d’aquestes obres són el qüestionament formal de l’espai i la forma, i el paper de la creació artística.

El títol de la mostra i sei sensi ha estat extret del conjunt d’obres realitzades durant la dècada dels setanta per Boetti a través de les quals definí la seva concepció de l’art ‘tenim cinc sentits i el sisè seria pels homes afortunats que poden ser colpits per l’art: no hi ha emoció més profunda que la provocada per la música de Mozart o la lectura d’una poesia’. La publicació del Manifest Futurista de F. Tommaso Marinetti al 1909 fou un dels punts de partida del període de renovació formal i estètic italià, que com tants altres corrents de les Avantguardes, trencaren amb la concepció tradicional i cultural de l’art, qüestionaren els límits establerts del concepte d’art, i canviaren la relació d’art i societat. Tots els moviments posteriors a les Avantguardes seguiren aquestes premisses inaugurades ens els primers anys del segles XX, i acompanyaren els canvis i ruptures artístiques fins als nostres dies.

INFORMACIÓ:

Dates: fins al 9 de gener de 2016

Lloc: Fundació Suñol (Passeig de Gràcia 98, Barcelona)

Organitza: Fundació Suñol

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.