Interrogar Barcelona. De la industrialització al segle XXI

Redacció L'Avenç

dimecres, 15 de juliol del 2015

Oliva Artés

El MUHBA organitza avui una visita comentada a l'exposició Interrogar Barcelona. De la industrialització al segle XXl, instal·lada a l'espai Oliva Artés del Poblenou i que analitza el passat de la ciutat des de mitjans del segle XVIII fins avui. [+]

L'espai, inaugurat el maig passat, està ubicat a l'antiga fàbrica Oliva Artés, una de les moltes indústries que al llarg del segle XIX es van instal·lar al Poblenou. A causa de l'estat de degradació de l'edifici, s'hi va fer una rehabilitació de mínims i el MUHBA l'ha convertit en una de les seves seus, amb l'objectiu d'explicar la història contemporània de la ciutat, el seu passat industrial i els moviments obrers.

Interrogar Barcelona. De la industrialització al segle XXIl, juntament amb la mostra dels premis Mies Van der Rohe, és la primera exposició que s'hi hainstal·lat. Està organitzada de manera temàtica (immigració, treball, infraestructura, conflicte, governança...), a través de 12 punts que recorren el passat de la ciutat des de mitjans del segle XVIII fins avui. A més de panells amb informació i fotografies també hi ha objectes del fons del museu, des d’un Seat 600 o una màquina Singer fins a les revistes obreres del XIX o el Land Rover de la policia franquista dels anys 70.

La visita comentada anirà a càrrec de Joan Roca, director del museu.

INFORMACIÓ

Data: 16 de juliol a les 19h

Lloc: MUHBA Oliva Artés, C/Espronceda, 142-146

Preu: 5,10 € (Amics del MUHBA 3,82 €)

Reserva prèvia al tel. 93 256 21 22 o a l'adreça reservesmuhba@bcn.cat

Més informació al web

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.