Ingrid Bergman, naturalment

Redacció L'Avenç

dimecres, 26 de agost del 2015

Ingrid Bergman a la pel·lícula "Stromboli"

La Filmoteca de Catalunya ha programat, per tot el mes de setembre, un cicle d'homenatge a l'actriu Ingrid Bergman, en el centenari del seu naixement. [+]

El cicle es composa de disset títols extrets de la seva àmplia trajectòria internacional que recorren els cinquanta anys de carrera de Bergman, des dels seus inicis a Suècia amb el seu mentor Gustaf Molander –amb qui va rodar l’Intermezzoque va despertar l’interès de David O’Selznick– fins al seu darrer paper al cinema, l’any 1978, a la ja esmentada Sonata de otoño.

El seu triomf a Hollywood, sobretot a partir del boom de Casablanca –com una estrella distinta a les altres– va convertir-la en gran protagonista dels films d’alguns dels millors i més cotitzats directors: George Cukor, Victor Fleming, Leo McCarey i, sobretot, Alfred Hitchcock, amb qui va rodar, en pocs anys, Spellbound (1945), Notorious (1946) i Under Capricorn (1949).

INFORMACIÓ:

LLOC: Filmoteca de Catalunya (Plaça Salvador Seguí, 1-9. Barcelona)

DATA: De l’1 al 30 de setembre de 2015

PER SABER-NE MÉS:

Imma Merino va escriure un article sobre el centenari d'Ingrid Bergman a L'Avenç núm. 411, d'abril de 2015, en què recorda com una estrella de Hollywood va posar-se en crisi en incorporar-se al cinema del director italià Roberto Rossellini.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.