Homenatge a Neus Català i a les dones deportades als camps nazis

Redacció L'Avenç

dissabte, 03 de octubre del 2015

La vida és preciosa Neus català

Dimarts dia 6 Neus català compleix 100 anys, just l'any en què es commemora el 70è aniversari de l’alliberament dels camps nazis. Com a cloenda de les diferents activitats realitzades al llarg de l’any amb relació a l’efemèride, el Memorial Democràtic organitza un homenatge a Neus Català i les deportades als camps nazis. [+]

L’acte comptarà amb la participació de Mercè Arànega, que interpretarà l’obra de teatre ‘Neus Català. Un cel de plom’. Posteriorment Marina Rossell, cantautora i vicepresidenta de l’Amical de Ravensbrück, cantarà temes del disc “Cançons de la Resistència” acompanyada de ballarins de la companyia BCN City Ballet amb coreografia de Ramon Oller. Conduirà l'acte l'actriu Sílvia Bel.

Els parlaments institucionals aniran a càrrec d’Anna Sallés, presidenta de l’Amical de Ravensbrück; Margarita Català, vicepresidenta de l’Amical de Ravensbrück pel Comitè Internacional de Ravensbrück i filla de Neus Català; Montse Gatell, presidenta de l’Institut Català de les Dones i Meritxell Borràs, consellera de Governació i Relacions Institucionals i presidenta del Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya.

Acte d’homenatge obert al públic. Aforament limitat. Per rebre la invitació cal enviar un correu electrònic a eblasi@gencat.cat amb el nom complet, correu electrònic i número de telèfon de contacte o bé trucar al 936 347 360.

http://memorialdemocratic.gencat.cat/ca/20151006-Centenari-Neus-Catala

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.