Homenatge a Miquel Caminal

Redacció L'Avenç

dimarts, 10 de març del 2015

caminal

Demà dijous 12 de març (19h), es durà a terme un homenatge a la figura de Miquel Caminal, que traspassà l’any passat i fou catedràtic de Ciències Polítiques de la Universitat de Barcelona. [+]

L'acte titulat "Les esquerres i el catalanisme" comptarà amb la participació d'Anna Sallés, Borja de Riquer, Carme Cebrian i Joaquim Lleixà entre d'altres.

Al llarg de la seva carrera docent, Caminal va combinar la dedicació universitària amb el servei públic a la Generalitat de Catalunya. El darrer càrrec que exercí fou com a director del Memorial Democràtic de Catalunya, entre 2008 i 2011. Persona compromesa amb la política del seu temps i del seu país, fou militant del Partit Socialista Unificat de Catalunya (PSUC), des dels anys setanta, i posteriorment a Iniciativa per Catalunya Verds (ICV).

INFORMACIÓ:

Dia: 12/03/2015 (19h)

Lloc: Ateneu Barcelonès / Sala Oriol Bohigas (Carrer Canuda, 6. Barcelona)

Organitza: Fundació Nous Horitzons i la Fundació Cipriano Garcia - CCOO de Catalunya. Amb la col·laboració de l’Ateneu Barcelonès, l’Observatori Europeu de Memòries, Fundació Solidaritat, Amics i amigues de Miquel Caminal.

PER SABER-NE MÉS:

Caminal col·laborà activament amb L’Avenç. Com a mostra us oferim la descàrrega gratuïta de l'article que va escriure l’any 2007 amb el nom de “Catalunya i Espanya no encaixen, balanç de 30 anys” (L'Avenç 323, abril 2007) per al dossier que feia balanç de l'evolució de Catalunya 30 anys després de la fundació de L'Avenç.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.