Homenatge a Enric Morera

Redacció L'Avenç

dijous, 21 de maig del 2015

68_Homenatge_Enric_Morera

Amb motiu del 150è aniversari del compositor Enric Morera, el MUHBA ha organitzat aquest 22 de maig a les 13 hores, un acte d’homenatge a la sala de Martí l’Humà del MUHBA Plaça del Rei. [+]

El Museu d’Història de Barcelona ret homenatge al compositor Enric Morera pel seu 150è aniversari. El compositor és autor d’òperes com Empòrium, Titaina o Tassarba. També va musicar El Comte Arnau de Josep Carner o La Santa Espina d’Àngel Guimerà. Va destacar en l’àmbit de la sardana amb obres com: l’Empordà o La sardana de les monges.

Es va formar en estudis de música a Còrdova. Va treballar pel govern argentí amb la composició d’un Himno a la Patria i Mayo, una cançó infantil. Va estudiar al conservatori a Brussel·les i al seu retorn a Barcelona el 1890 va liderar el moviment modernista musical català.

A l’acte el tenor Jordi Cortada i el pianista Manuel Ruiz interpretaran: L’oreneta, Estel del dematí i Andreu el Navegant.

INFORMACIÓ:

Dia: 22 de maig del 2015 a les 13h

Lloc: Sala Martí l’Humà MUHBA Plaça del Rei, Plaça del Rei, s/n. Barcelona

Es recomana reserva prèvia a: reservesmuhba@bcn.cat o 93 256 21 22

Pàgina web del museu.

PER SABER-NE MÉS:

Podeu llegir l’article, Espanya derrotada per l’himne de Catalunya de Joaquim Rabaseda a L’Avenç 360 de setembre del 2010.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.