Gervasio Sánchez a Tecla Sala

Redacció L'Avenç

divendres, 04 de desembre del 2015

Gervasio Sanchez

Jugando con paraguas Sierra Leona, África. Maig 1996

Exposició antològica del fotoperiodista Gervasio Sánchez, comissariada per la fotògrafa Sandra Balsells. La mostra travessa vint-i-cinc anys d’obstinat treball en nombrosos escenaris bèl·lics i postbèl·lics d’Amèrica Llatina, Europa, Àsia i Àfrica i programa nombroses activitats complementàries amb el mateix Sánchez. [+]

Amb més de 25 anys de trajectòria, l’obra fotogràfica de Gervasio Sánchez constitueix, a dia d’avui, un contundent llegat històric perquè en el futur no es pugui dubtar del passat. Forjada amb infatigable coratge, se submergeix en realitats desoladores que molts preferirien ignorar. La seva fructífera producció suposa una innegable aportació a la fotografia de reportatge i constata com a través d’ella es pot dignificar les víctimes, retratades amb una mirada particular que enalteix els millors valors del fotoperiodisme.

S'hi exposen 148 fotografies, prop de 100 retrats i 6 audiovisuals, un extens recorregut per la dilatada trajectòria fotoperiodística de Gervasio Sánchez, Premio Nacional de Fotografía 2009, que s'inicia a Centroamèrica el 1984. Nascut a Còrdova l'agost de 1959, es va llicenciar el 1984 en Periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona. Des de llavors, ha treballat com a periodista independente per a diferents diaris i revistes.

Destaquem dues activitats que tindran lloc els propers dies:

* Gervasio Sánchez i Sandra Balsells parlaran sobre fotografia i drets humans el dijous 10 de desembre de 2015, a les 19.30 h.amb motiu del Dia Internacional del Drets Humans. Entrada lliure
* El dissabte 12 de desembre de 2015 Gervasio Sánchez impartirà un taller amb el títol "Els rostres de la guerra". Taller de 8 hores: de 10 a 14 h i de 16.30 a 20.30 h. Sala d’actes. Adreçat a estudiants de fotografia, periodistes, professionals i persones interessades. Preu i inscripcions aquí.

INFORMACIÓ:
LLOC: Tecla Sala (Av Josep Tarradellas i Joan, 44, L’Hospitalet de Llobregat)

DATES EXPOSICIÓ: Fins al 7 del 2 de 2016

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.