Exposició del creuer universitari de 1934

Redacció L'Avenç

dissabte, 21 de març del 2015

creuer1934

ÚLTIMS DIES! Fins al 26 de març de 2015 es pot visitar l'exposició Creuer transatlàntic universitari del 1934 a la biblioteca de Lletres de la Universitat de Barcelona. [+]

L'estiu del 1934 el Marqués de Comillas es va convertir en una universitat flotant. El creuer tenia l'objectiu de portar alumnes de la Universitat de Barcelona, aleshores s'anomenava Universitat Autònoma de Barcelona, a diversos ports americans i així, poder ampliar coneixements sobre el terreny.

Al capdavant del creuer hi havia el degà de la Facultat de Medicina, el Dr. Àngel Ferrer i Cagigal. L'auxiliàven dos professors de Filosofia i Lletres: Guillem Díaz-Plaja i Jaume Vicens Vives. A l'interior del vaixell, el centenar de passatgers, van poder assistir a cicles de conferències i de l'aprenentatge des del coneixement directe de la realitat.

A l'exposició s'hi poden trobar fotografies, cartes, prospectes, quaderns de bitàcola i documentació general del creuer. Té l'objectiu d'apropar l'experiència educativa a través dels seus protagonistes, que els espectadors siguin conscients d'un model d'educació i civisme avançat per a l'època.

INFORMACIÓ:

Dies i horaris: De de dilluns a divendres de 8:30 a 20:30.

Lloc: Edifici Històric, Biblioteca de Lletres. Gran via de les Corts Catalanes, 585. Barcelona

PER SABER-NE MÉS:

Podeu llegir l'article d'Ana Díaz-Plaja i Marcelino Jiménez: "L'altre" creuer universitari: l'expedició a Amèrica del 1934. Publicat a L'Avenç 409 del febrer de 2015.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.