Experiència Centelles

Redacció L'Avenç

divendres, 17 de juliol del 2015

Centelles Barcelona

Arqueologia del Punt de Vista organitza demà 19 de juliol un itinerari pels escenaris dels primers dies de la Guerra Civil a Barcelona, que va retratar el fotoperiodista Agustí Centelles en instantànies que han esdevingut emblemàtiques. [+]

El 19 de juliol del 1936, la insurrecció militar que acabaria desembocant en la Guerra Civil arribà a Barcelona. Aquell matí, Agustí Centelles va sortir de casa seva com a fotoperiodista i hi va tornar com a fotògraf de guerra.

Per recordar el personatge de Centelles i la seva obra, Arqueologia del Punt de Vista organitza un itinerari pels escenaris de les fotografies fetes per Centelles durant aquella jornada, a través de fotografies impreses procedents d'aquells carrets i un fulletó. Això permet assistir a la gènesi d'algunas de les seves fotografies més significatives.

L'activitat compta amb la participació de Sergi Centelles, fill de l'autor de les imatges i que oferirà el seu testimoni, des d'un punt de vista molt proper i familiar.

INFORMACIÓ

Data: 19 de juliol a les 10h

Lloc: C/Diputació, 284 (cantonada Roger de Llúria)

Preu: 10€. Inscripció prèvia a info@arqueologiadelpuntdevista.org

PER SABER-NE MÉS

Podeu llegir els articles de Ricard Martínez, sobre la instal·lació que tingué lloc als carrers de Barcelona el 2009, al núm. 386, o La vida a través d'una Leica, de Susanna Portell i Isabel Muntané al núm 321. O, també, l'editorial que L'Avenç va publicar amb motiu de la cessió de l'arxiu Centelles al Ministeri de Cultura l'any 2010.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.