Els 500.000 de la Viquipèdia

Redacció L'Avenç

dijous, 05 de febrer del 2015

Viquipèdia

Us animem a participar al #repte500mil per portar la Viquipèdia en català als 500.000 articles aquest 2015, després que aquesta setmana hagi assolit els 450.000 des de la seva fundació, el 2003. [+]

La Viquipèdia és un projecte col·laboratiu en què tothom hi pot participar editant o creant entrades noves, enriquint les existents amb nous continguts i enllaços, etc.

La Viquipèdia en català ha arribat aquesta tarda als 450.000 articles amb la vista posada als 500.000. Per assolir aquesta meta s’han iniciat diversos projectes i la majoria d’activitats d’Amical Wikimedia d’enguany estaran orientades a la creació d’articles a la Viquipèdia, sense oblidar els projectes germans o la projecció de la cultura catalana a altres viquipèdies. Diverses campanyes, com el “Viquiprojecte Unió Europea”, “Intercanvi d’articles nous”, “Xucladors”, “Articles absents” o “Articles demanats".

La Viquipèdia és una enciclopèdia lliure mantinguda per la Fundació Wikimedia, una organització sense ànim de lucre. El català ocupa la 17a posició en nombre d’articles a l’enciclopèdia, amb més de 30 milions de visites mensuals en llengua catalana. L’any passat Amical Wikimedia va rebre el Premi Nacional de Cultura.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.