El rapte d’Europa

Redacció L'Avenç

dimarts, 17 de març del 2015

miró

Demà dijous 19 de març (19.30h) s’inicia un cicle de tertúlies a la cafeteria de la Fundació Joan Miró que versaran sobre el projecte europeu i que portarà per títol “Parlem d’Europa?" [+]

La primera sessió del cicle serà “El rapte d’Europa: la crisi de l’Estat del benestar”, i la conformaran l’artista Daniel G. Andújar, el crític d’art José Luis Corazón Ardura, i l’escriptora Andrea Valdés. En aquesta primera taula rodona, els ponents debatran sobre els canvis que s’han succeït a Europa des de l’inici de la crisi, l’aparició del fenomen de les dues europes o dels reptes de la Unió Europea per acabar conformant-se com una realitat política única.

Aquestes xerrades s’emmarquen en l’exposició temporal Prophetia, que reuneix obres de vint-i-cinc artistes que han seguit i comentat el procés de formació de l’Europa comunitària. L’exposició arrenca amb el somni europeu com a concepte immaculat per alguns dels països que aspiraven a entrar a la Unió Europea. Les obres més recents, en canvi, reflecteixen el sentiment actual d’incertesa pel que fa al projecte europeu. L’exposició es podrà visitar fins al set de juny.

INFORMACIÓ:

Dia: Dijous 19 de març (19.30h)

Lloc: Cafeteria de la Fundació Joan Miró (Parc de Montjuïc s/n 08038 Barcelona)

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.