El desafiament català a Vilanova i la Geltrú

Redacció L'Avenç

dimecres, 11 de març del 2015

L’associació de periodistes del Garraf organitza una xerrada amb Jaume Guillamet al voltant del llibre que va coordinar: El desafiament català. Un relat internacional de la Transició. [+]

Aquest divendres 13 de març en Jaume Guillamet protagonitzarà, juntament amb el periodista Sixte Moral, la xerrada que organitza l’Associació de Periodistes del Garraf al Cafè del Foment Vilanoví.

La xerrada tindrà com a eix central l’estudi que va coordinar Jaume Guillamet des de la Universitat Pompeu Fabra. L’equip estava format per Marcel Mauri, Ruth Rodríguez-Martínez, Francesc Salgado i Christopher Tulloch, que també serà present a l'acte.

El cos del llibre el composen els estudis sobre les publicacions a capçaleres franceses, angleses, italianes i estatunidenques. El llibre mostra com es va articular el relat de la Transició vist des de fora. Al llibre podrem veure com cada capçalera tindrà el focus en una temàtica diferent. Les italianes, per exemple, es fixaran en el pes dels comunistes espanyols, que havien assumit l’eurocomunisme proposat per Berlinguer; i en el terrorisme d’extrema dreta, molt present a Itàlia.

A partir de les 19 hores a la plaça de les Cols de de Vilanova i la Geltrú es xerrarà sobre el “desafiament català”, extret del titular de Le Monde: “Le défi catalan”. El titular que obria la crònica de la manifestació del 8 de febrer de 1976 per la llibertat, l’amnistia i l’estatut d’autonomia.

INFORMACIÓ:

DATA: Divendres 13 de març del 2015, a les 19h

LLOC: Cafè del Foment Vilanoví, pl. de les Cols s/n. Vilanova i la Geltrú

ORGANITZA: Associació de periodistes del Garraf.

PER SABER-NE MÉS:

Podeu llegir la ressenya del llibre, escrita per Josep M. Sanmartí: La Transició catalana vista per la premsa estrangera, publicada al número 405 de L'Avenç, de l'octubre de 2014.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.