EL JOC DE LA DIADA

Redacció L'Avenç

dijous, 10 de setembre del 2015

El futur d'Els Segadors

BONA DIADA! Celebra-ho amb nosaltres visitant l'exposició sobre Els Segadors "Bon cop de falç. La història de l'himne" al Born Centre Cultural (jornada de portes obertes de 10 a 20h) i participa al Joc de la Diada "Quin creus que hauria de ser el nostre himne?" [+]

A partir de la investigació de Jaume Ayats publicada a Els Segadors. De cançó eròtica a himne nacional (L’Avenç, 2011) i de la producció del documental que se’n va fer l’any passat (una coproducció de L’Avenç, Enderrock i Clack amb TV3 i La Xarxa), presentem ara una exposició sobre l’himne nacional de Catalunya, una mostra que ressegueix el procés de construcció de l’himne, i que és, alhora, un relat de l’evolució històrica del nostre país.

L’exposició s’estructura en quatre blocs. En el primer i més extens s’explica el perquè de l’himne, l’origen i el seu procés de composició i divulgació, així com els fets de la Guerra dels Segadors que narra. En el segon, Els Segadors en la història, podem recórrer la història del nostre país a través d’alguns episodis històrics en què l’himne ha estat protagonista. El tercer amplia el focus sobre la qüestió de l’ús social i polític dels himnes arreu del món. Per cloure l’exposició, es planteja una pregunta provocadora: La singularitat d’Els Segadorsrau en el fet que parla d’un esdeve­niment històric, una guerra del segle XVII. Però té sentit encara, cinc segles després, com a himne nacional de Catalunya?

L’exposició incorpora abundant material multimèdia, consultable a través de codis QR i convida a la participació sobre la vigència de l’himne a través del web on es pot contestar a la pregunta: "Quina d'aquestes cançons creus que hauria de ser actualment l'Himne Nacional de Catalunya?"

I el cap de setmana, contacontes! Demà, a les 18 i a les 18,30h i diumenge a les 12 i les 12,30h "Segueu arran que la palla va cara", una activitat adreçada a nens i nenes a partir de 6 anysa càrrec de Jordina Biosca

INFORMACIÓ:
LLOC: El Born Centre Cultural (Pl. Comercial 12, Barcelona)

DATA: Fins al 27 de setembre. La mostra es pot visitar, de franc, de dimarts a diumenge de 10h a 20h.

PER SABER-NE MÉS:

Mireu el vídeo de Jaume Ayats presentant l'exposició aquí.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.