Dia Internacional de l'Escriptor Perseguit

Redacció L'Avenç

dissabte, 14 de novembre del 2015

Dia Escriptor Perseguit

El PEN Internacional va declarar el dia 15 de novembre com el Dia Internacional de l'Escriptor Perseguit amb l'objectiu de donar suport i recolzament a tots aquells escriptors i escriptores que estan empresonats o amenaçats a causa dels seus escrits. Aquesta data també serveix per sensibilitzar la societat sobre la vulneració del dret a la llibertat d'expressió que encara es produeix en molts països del món i que avui sembla més necessària que mai. [+]

Com cada any, el PEN Català ha encarregat el cartell a un artista reconegut. En aquesta ocasió, Francesc Abad, amb la seva obra "Fissura al mur", com a metàfora de tots els murs, visibles i invisibles, que ens cal enderrocar per poder tenir llibertat de pensament i de creació.

Amb el títol: “La paraula crema el foc. Literatura i llibertat d’expressió” s'han organitzat aquesta setmana diversos actes a Barcelona, Manresa i les Illes Balears per difondre la tasca del PEN Català i sensibilitzar la ciutadania sobre els casos de vulneració del dret a la llibertat d’expressió arreu del món, així com defensar els drets dels escriptors a expressar-se lliurement: recitals de poesia, accions artístiques, projeccions de pel·lícules i taules rodones.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.