Centre d’Interpretació del Castell de Montjuïc

Redacció L'Avenç

dimarts, 03 de març del 2015

montjuïc

El Centre d’Interpretació del Castell de Montjuïc acaba d'obrir al públic per explicar la importància patrimonial i històrica d’un dels monuments arquitectònics més significatius de Catalunya. [+]

L’exposició presenta un recorregut per la història del castell, una història indestriable de la muntanya de Montjuïc i de la ciutat de Barcelona. La mostra ocupa quatre sales de Castell remodelades i adaptades per al projecte museogràfic del centre d’interpretació i accessibles des del pati d’armes. El Centre d’Interpretació es divideix en quatre àmbits conceptuals: ‘Muntanya de Barcelona’, ‘Farell, fortí i fortalesa’, ‘Defensa i repressió’ i ‘Presó i memòria’.

A més dels quatre àmbits conceptuals, fins al 15 de juny s'hi presenta l’exposició “Pedra, Montjuïc, Barcelona. La construcció de la ciutat” una retrospectiva per les diferents construccions que s’han aixecat gràcies a les pedres que conformen la muntanya de Montjuïc. L’exposició ressegueix la construcció de barris com l'Eixample i d’edificis com Santa Maria del Mar o la Pedrera. En l'exposició també s'hi fa esment de les propietats geològiques del material sostret de Montjuïc.

INFORMACIÓ:

Dia: De dilluns a diumenge, de 10h a 18h (De l’1 de novembre al 31 de març). De dilluns a diumenge, de 10h a 20h (De l’1 d’abril al 31 d’octubre)

Lloc: Castell de Montjuïc (Carretera de Montjuïc, 66 (08038, Barcelona)

Preu: Entrada general: 5€ / Entrada reduïda: 3€ / Menors de 16 anys: gratuït / Diumenges, a partir de les 15h: entrada gratuïta

L’entrada al Castell inclou l’accés lliure a l’exposició

Més informació a: http://www.bcn.cat/castelldemontjuic

PER SABER-NE MÉS:

Fa més de 10 anys L'Avenç ja reclamava en la seva editorial la recuperació del Castell per a la ciutat i la seva adequada senyalització per entendre la seva significació.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.