Cap a un nou Orient Mitjà?

Redacció L'Avenç

divendres, 24 de abril del 2015

descarga

La Universitat de Barcelona i el Centre d’Estudis Històrics Internacionals organitzen un congrés sobre la situació actual de l’Orient Mitjà i les perspectives de futur. [+]

Els dies 28 i 29 d’abril i 4 i 5 de maig es celebrarà el congrés Cap a un nou Orient Mitjà? Reptes i oportunitats per a la pau. El congrés, que tindrà lloc a l’Aula Magna de la facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona, aplegarà diversos actes amb la regió de la Mediterrània com a protagonista.

El congrés s’estructurarà en quatre punts de debat. Primer l’impacte de les primaveres àrabs amb resultats diversos a cada país. Segon, el canvi de la visió estratègica dels Estats Units amb la regió, acompanyat d’un major poder de les potències regionals. El tercer punt és la guerra civil siriana que està devastant el país i les zones limítrofes. Finalment el darrer punt de debat del congrés és l’amenaça terrorista legitimades en determinades concepcions de l’islamisme.

Entre els ponents, destaquen experts internacionals i nacionals com Georges Corm, Jean-Pierre Filiu, Lurdes Vidal, Gema Martín Muñoz, Magali Thill, David Meseguer, Francesca Friz-Prguda, Jesús A. Nuñez, Antoni Segura i Rafael Grasa, entre d’altres.

INFORMACIÓ:

Dies: 28 i 29 d'abril a partir de les 17h. 4 i 5 de maig a partir de les 16h.

Lloc: Aula Magna de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona. c/Montalegre, 6 (4a planta)

Cal inscripció prèvia a activitats.icip@gencat.cat o 93 554 42 86

Més info aquí.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.