“Butifarra”, més que un tebeo dels barris

Redacció L'Avenç

dissabte, 11 de abril del 2015

butifarra

El 14 d’abril, a l’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona se celebra una jornada dedicada a la reflexió sobre el paper de la revista "Butifarra!" durant la Transició. [+]

En el 40è aniversari de l'aparició de la revista gràfica Butifarra!, l'Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona, amb la col·laboració de l'Associació Tantatinta, vol dedicar una Jornada a la reflexió sobre la historieta crítica en el context social i polític de la Transició. L'Equip Butifarra i la seva revista van establir una especial aliança amb les associacions de veïns i veïnes i altres entitats dels barris de Barcelona i de la seva àrea metropolitana. La revista i l'equip que li donava nom es van convertir en receptors i transmissors de les notícies i les reivindicacions veïnals.

L’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona és actualment dipositari de bona part dels dibuixos originals publicats a la revista i ha volgut organitzar la Jornada Butifarra!. Més que un tebeo dels barris (1975-1987) per tal d’aprofundir en el seu estudi i coneixement.

INFORMACIÓ:

Dia: 14 d’abril.

Lloc: Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona. Carrer de Santa Llúcia, 1. Barcelona. Tel. 93 256 22 55

Podeu trobar informació de totes les activitats programades aquí.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.