Bon cop de falç. La història de l’himne

Redacció L'Avenç

diumenge, 30 de agost del 2015

Combo BCF

DEMÀ! Durant tot el mes de setembre es pot visitar al Born Centre Cultural l’exposició "Bon cop de falç. La història de l’himne", una mostra que ressegueix el procés de construcció de l’himne, i que és, alhora, un relat de l’evolució històrica del nostre país. [+]

A partir de la investigació de Jaume Ayats publicada a Els Segadors. De cançó eròtica a himne nacional (L’Avenç, 2011) i de la producció del documental que se’n va fer l’any passat (una coproducció de L’Avenç, Enderrock i Clack amb TV3 i La Xarxa), presentem ara una exposició sobre l’himne nacional de Catalunya, una mostra que ressegueix el procés de construcció de l’himne, i que és, alhora, un relat de l’evolució històrica del nostre país.

L’exposició s’estructura en quatre blocs. En el primer i més extens s’explica el perquè de l’himne, l’origen i el seu procés de composició i divulgació, així com els fets de la Guerra dels Segadors que narra. En el segon, Els Segadors en la història, podem recórrer la història del nostre país a través d’alguns episodis històrics en què l’himne ha estat protagonista. El tercer amplia el focus sobre la qüestió de l’ús social i polític dels himnes arreu del món. Per cloure l’exposició, es planteja una pregunta provocadora: La singularitat d’Els Segadors rau en el fet que parla d’un esdeve­niment històric, una guerra del segle XVII. Però té sentit encara, cinc segles després, com a himne nacional de Catalunya?

L’exposició incorpora abundant material multimèdia, consultable a través de codis QR i convida a la participació sobre la vigència de l’himne a través del web Contesta a la pregunta: "Quina d'aquestes cançons creus que hauria de ser actualment l'Himne Nacional de Catalunya?"

INFORMACIÓ:

LLOC: Espai Dalmau - El Born Centre Cultural (Pl. Comercial 12, Barcelona)

DATA: De l’1 al 27 de setembre. La mostra es pot visitar, de franc, de dimarts a diumenge de 10h a 20h.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.