“Bon cop de falç” ara també en un espectacle musical i una exposició al Born

Redacció L'Avenç

dimarts, 21 de juliol del 2015

Combo BCF

Per a commemorar l'Onze de Setembre, el Born Centre Cultural organitza un concert únic el 8 de setembre Seguem arran! Quinze himnes i una cançó eròtica, un espectacle que recorre quinze cançons que han ajudat a configurar la nostra identitat com a poble i presenta una exposició sobre la història d'Els Segadors. [+]

Aquestes quinze cançons són, de fet, himnes que se sumen a un himne amb majúscules com és Els Segadors, que prové d’una cançó eròtica. Moltes d'elles han nascut als Països Catalans, i d'altres han tingut una trajectòria internacional –curta o llarga– o han estat veritables peces intergeneracionals. A banda de l'himne nacional, en el concert s'hi podran escoltar cançons com La Santa Espina, El cant de la senyera, L'estaca, o La muixeranga, entre d'altres.

Per mostrar la riquesa en la diversitat d'un país que s'ha construït al llarg del temps, la proposta musical és igualment singular: la Simfònica de Corda i Cobla de Catalunya, la Coral Cantiga, i un conjunt de solistes de diversos estils i generacions: Miquel Gil, Arnau Tordera, Roger Padullés, Mariona Sagarra i Jordi Fàbregas. Tot l’espectacle serà conduït per l’actor i músic Joan Crosas.

A més, durant tot el mes de setembre, l’Espai Dalmau del Born CC presenta l'exposició Bon cop de falç. La història de l'himne sobre la història de l’himne d’Els Segadors, tant des d’una perspectiva cronològica, que es remunta al seu origen en el cançoner popular del segle XVII, com des del punt de vista de l’ús social que ha tingut. La mostra vol resseguir la història de la construcció de l’himne, que és també una manera de llegir l’evolució de la història del nostre país.

Totes dues propostes són una producció de L’Avenç, Grup Enderrock i Clack per al Born Centre Cultural.

INFORMACIÓ

Data: 8 de setembre. Dos passis, a les 20 i a les 22h

Lloc: el Born Centre Cultural, plaça Comercial, 12, Barcelona.

Preu: 10 € entrada anticipada, 15€ el mateix dia. Venda d'entrades aquí

PER SABER-NE MÉS

Us recomanem el llibre de Jaume Ayats Els Segadors. De cançó eròtica a himne nacional, publicat per L'Avenç el 2011 i el documental Bon cop de falç, basat en el llibre i estrenat a TV3 el setembre passat.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.