Barcino/BCN

Redacció L'Avenç

dilluns, 17 de agost del 2015

barcino romana

Un viatge d'anada i tornada entre Barcino i Barcelona que permet situar el pòsit deixat per la ciutadania romana i l'impacte de convertir les seves restes en monuments. L'itinerari recorre la via sepulcral romana, aqüeductes, muralles, el temple d'August i el subsòl de la plaça del Rei. [+]

En quina mesura la ciutat d´avui en dia és deutora de la ciutat romana i com la trama urbana actual ha integrat i monumentalitzat els vestigis romans?
L´itinerari s´inicia a la plaça de la Vila de Madrid, on es conserva la traça d´una via romana secundària que menava cap a Bàrcino i la necròpoli que flanquejava el camí, i finalitza a la plaá del Rei. Es visiten també les restes dels aqüeductes, les muralles que encerclaven la ciutat, les portes i les columnes del temple dedicat a l´emperador August. L´itinerari inclou la visita als tallers d´època romana que es conserven al subsòl arqueològic de la plaça del Rei.

INFORMACIÓ:

LLOC: Museu d’Història de Barcelona. Plaça del Rei, sala de Martí l’Humà (Barcelona) www. http://museuhistoria.bcn.cat/

DATA: 22 d'agost i 26 de setembre de 10:30 h a 13:30 h.

Inici: MUHBA Via Sepulcral Romana Pl. Vila de Madrid
Final: MUHBA Plaça del Rei

ORGANITZA: Muhba. Imprescindible reserva prèvia al 93 256 21 22 o reservesmuhba@bcn.cat. Preu: 8.45 € (6.33 €. Amics del Museu)

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.