Barcelona-París. Escriptors, trànsferts intel·lectuals i capitals culturals

Redacció L'Avenç

dissabte, 02 de maig del 2015

barcelona_paris copy

Del 6 al 8 de maig, se celebrarà al MUHBA el Simposi Internacional Barcelona-París, que girarà entorn de les relacions intel·lectuals entre Catalunya i França del 1880 al 1950. [+]

Les ciutats són el lloc per excel·lència d’acumulació de capital cultural a l’Europa moderna i contemporània. La major part dels grans escriptors catalans han passat en algun moment per París, sigui com a corresponsals, com a viatgers, o com a exiliats, i la literatura catalana s’ha definit, durant una gran part de la seva història i de manera molt profunda, en relació a la literatura francesa.

L’objectiu del Simposi és estudiar i donar a conèixer les relacions intel·lectuals entre Barcelona i París des del 1880 fins al 1945, des de la perspectiva de la literatura comparada, la història comparada dels intel·lectuals i la història cultural. El Simposi està organitzat conjuntament pel Museu d’Història de Barcelona i el Grup de Recerca de Literatura Comparada en l’Espai Intel·lectual Europeu de la Universitat de Barcelona.

INFORMACIÓ:

Dia: 6, 7 i 8 de maig.

Lloc: Sala Martí l'Humà del MUHBA - Museu d'Història de Barcelona. Plaça del Rei, s/n. Barcelona. 93 256 21 00

Podeu consultar el programa del Simposi aquí.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.