Actes del dia Orwell

Redacció L'Avenç

diumenge, 07 de juny del 2015

orwell_at_the_huesca_front_19201

Amb motiu del dia Orwell, AVUI a les 19h al CCCB hi haurà una conferència de George Packer sobre George Orwell i el periodisme. L’acte el presentarà Miquel Berga. [+]

Aquest dilluns 8 de juny es commemora el dia Orwell. La diada l’organitzen el CCCB i l’Associació Museu Internacional de la Guerra Civil Espanyola (AMIGCE) per celebrar la publicació de 1984. En aquesta tercera edició la diada compta amb dos actes.

El primer és una ruta per la Barcelona d’Homenatge a Catalunya. La ruta comença a La Rambla, a la sortida de Drassanes. La ruta repassarà els escenaris del llibre d’Orwell, des de la seva arribada fins a Barcelona fins a la persecució que va patir el POUM per part de l’estalinisme. Sortiran quatre rutes, la primer en anglès a les 10h del matí. A partir de les 17h començaran dues rutes en castellà i la útltima en català a les 17’30h.

A les 19h el periodista del The New Yorker, George Packer, oferirà una conferència al voltant de l’Orwell periodista. A partir de les característiques de l’escriptor britànic, Packer anirà teixint la seva tesi sobre el futur del periodisme. La conferència serà presentada pel professor de literatura anglesa a la Universitat Pompeu Fabra, Miquel Berga.

INFORMACIÓ:

Dia: 8 de juny del 2015. A les 19h.

Lloc: CCCB. c/Montalegre, 5. Barcelona

Pàgina web del CCCB

PER SABER-NE MÉS:

Podeu llegir Escriptors britànics en armes. George Orwell i els altres (i 2). de Miquel Berga a L'Avenç número 18 de juliol del 1979.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.