A la venda l'últim L'Avenç de l'any!

Redacció L'Avenç

dilluns, 30 de novembre del 2015

L'Avenç 418 - desembre 2015

A la portada d'aquest mes us presentem Lolabelle, la gossa de Laurie Anderson i Lou Reed, protagonista ara del documental "Heart of a Dog" de la mateixa Anderson, un experiment poc convencional que parla de la memòria, del control social post 11S a Nova York i de les relacions familiars. [+]

En aquest número de L’Avenç la historiadora Eva Serra explica com la commemoració de l’Onze de Setembre no celebra un derrota, sinó que reivindica un model social i polític caracteritzat, abans del 1714, per la seva potencialitat democràtica. L’entrevista del mes és amb l’historiador i polític Joaquim Nadal, que ha retornat a la Universitat després de més de trenta anys, un període en què ha estat alcalde de Girona, diputat al Parlament i conseller de la Generalitat. Joan Safont reconstrueix la trajectòria paradigmàtica del polític Felip Rodés, testimoni, supervivent i fins i tot protagonista de les convulsions del primer terç del segle XX. Joan Casellas contextualitza la seva descoberta relativa a una de les obres més significatives de Marcel Duchamp. Julià Guillamon posa punt i final a la seva sèrie sobre el barri de la Plata. A les ressenyes culturals, hi trobem els noms propis de Chantal Akerman, Emmanuel Carrère i Saul Bellow. Jordi Puntí clou el número amb referències a Karl Ove Knausgård i a una pel·lícula de Laurie Anderson sobre la seva gossa.

Podeu consultar el sumari i accedir als continguts aquí. Us recordem que la revista es distribueix a quioscos i llibreries i la podeu comprar en paper aquí, o bé en la versió digital aquí i aquí. Si us hi voleu subscriure, per només 58 € l'any, cliqueu aquí.

Portada Khadjí-Murat

PROMOCIÓ DESEMBRE!

Tots els nous subscriptors d'aquest mes rebran de franc el llibre Khadjí-Murat, de Lev Tolstoj, la història d'un gerriller txetxè atrapat entre dos focs: el de les forces russes que al llarg de la primera meitat del segle XIX intentaven conquerir els pobles musulmans del Caucas, i el dels seguidors de l'imam Xamil, contra el qual Murat s'havia rebel·lat. Una novel·la sobre la identitat i la dignitat que va atrapar el prestigiós crític Harold Bloom, que va afirmar "la millor narració que s'ha escrit mai o, si més no, la millor que jo he llegit".

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.