240 anys de La Llotja

Redacció L'Avenç

dijous, 22 de gener del 2015

Llotja-de-Barcelona-1870

La Llotja, l’Escola Superior d’Art i Disseny més antiga de l’estat espanyol, commemora els seus 240 anys. Dins del projecte 240+ es realitzaran duverses activitats al llarg del 2015. [+]

240+ és un projecte d’innovació docent que pretén efectuar un anàlisi crític de la multiplicitat d’usos i no usos del patrimoni cultural i els efectes i externalitats que provoquen en una institució educativa de 240 anys de trajectòria i amb clara vocació pública.

Serà una ocasió no només per celebrar la trajectòria de l’escola en la formació d’artistes, artesans i professionals del sector artístic i cultural; o per recuperar la genealogia i la memòria del paper de les Escoles d’Art en el teixit industrial, artesanal, comercial i del disseny de Barcelona, sinó també per repensar els reptes futurs de la formació en un nou context en diàleg amb la nova realitat cultural, educativa i polític-social.

Per les aules de la Llotja hi han passat artistes com Picasso, Miró, Nonell i més recentment, Jaume Plensa, Tusquets, Joan Lao i Eugeni Quitllet, que varen començar la seva formació al centre. En els últims anys ha contribuït a la formació de joves creadors que estan marcant una línia creativa i pròpia del disseny actual com Zazo & Brull, Enoc Armengol, Albert Estruch d’Atipus, Xavier Mañosa oSergio Mora, entre molts d’altres.

Avui 23 de gener a les 10h té lloc l'acte inaugural a l'edifici de la Llotja de Mar, seu de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi, que compta amb la presència de l'artista Perejaume.

Per veure el programa complet de les activitats podeu clicar aquí.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.