15 anys de Meteora!

Redacció L'Avenç

Llegir en Català

diumenge, 29 de novembre del 2015

Meteora15

L’editorial Meteora acompleix just avui els seus primers 15 anys en el món de l’edició. Els companys de Llegir en Català ens hi sumem amb entusiasme a la celebració i brindem amb ells per la trajectòria d’èxit assolida i per tot el futur que ens queda encara per compartir. [+]

Els primers títols de Meteora van arribar a les llibreries el novembre de l’any 2000 amb dues col·leccions de novel·la, “Papers de Fortuna” i “Tahona de letras”, i una de biografies il·lustrades, “Vides i llegats”, el títol inicial de la qual és el primer llibre de Meteora, el dedicat a la gran il·lustradora i escriptora catalana Lola Anglada. Posteriorment, Meteora publica títols en col·leccions com “La roda de Faistos”, dedicada a monografies sobre les arts plàstiques, “Mitilene”, dedicada a la poesia, i “Cronos”, una col·lecció d’assaig i divulgació. Meteora també ha publicat llibres infantils il·lustrats i obres relacionades amb la medicina complementària i altres branques del saber i la cultura.

Actualment, amb prop de 200 títols, Meteora ofereix una esplèndida galeria d’autors com Víctor Alexandre, Pilar Aymerich, Agustí Bartra, Mònica Batet, Sebastià Bennasar, Teresa Broseta, Llorenç Capellà, Antònia Carré-Pons, Teresa Costa-Gramunt, Carles Duarte, Empar Fernández, Feliu Formosa, Patrícia Gabancho, Isidre Grau, Gabriel Jackson, Teresa Juvé, Nèstor Luján, Joan Perucho, Marta Pessarrodona, Agustí Pons, Susanna Rafart, Maria Carme Roca, Albert Salvadó, Ricard Salvat, Màrius Sampere, Antoni Vidal Ferrando, Olga Xirinacs, entre molts d’altres.

Per conèixer millor la bona feina al capdavant de l’editorial dels dos socis fundadors, M. Dolors Sàrries i Jordi Fernando, filòlegs vinculats al món de l’ensenyament i de les arts gràfiques respectivament, L’illa dels Llibres els ha entrevistat, i el digital Bearn ha seleccionat aquests 15 títols imprescindibles de la seva trajectòria. 15 extraordinàries raons per desitjar llarga, llarga vida als nostres companys de Meteora… Per molts anys!!

Des de L'Avenç us felicitem de tot cor, orgullosos de compartir projectes i agraïts per ser uns grans amics també dels nostres llibres, que no us heu cansat de recomanar. Per molts anys plegats meteòrics!

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.