RECOMANEM Joan Sales

Joan Sales

Redacció L'Avenç

dijous, 15 de novembre del 2012

‘La roca i el núvol’, homenatge musical a Joan Sales. Una proposta del Memorial Democràtic amb el Quartet Brossa, Coetus, Judit Nedderman i Francesc Orella.

Dilluns, 19 de novembre de 2012, a les 19 h al Casinet d’Hostafrancs (Carrer del Rector Triadó, 53, Barcelona)

Entrada gratuïta prèvia reserva (telèfon 93 551 91 54, de 8 a 15 h, o correu-e: eblasi@gencat.cat)

El Memorial Democràtic, l’Ajuntament de Barcelona i la Direcció General de Promoció Cultural han organitzat un homenatge a Joan Sales amb motiu del centenari del seu naixement. Anirà a càrrec del Brossa Quartet de Corda , que convida un conjunt de percussionistes del grup Coetus, la cantant Judit Neddermann i l’actor Francesc Orella a construir un itinerari emocional al voltant de la figura de Joan Sales .
A través de la seva literatura, molt arrelada a la seva experiència biogràfica, l’espectacle proposa una relectura dels textos, tenyint-los de paisatges sonors contrastats i procurant reflectir la profunditat dels seus pensaments respecte de la guerra, una dura realitat en la qual Joan Sales pren part activa, a primera línia, amb molt compromís i enorme lucidesa.

Poemes de Viatge d’un moribund, fragments de la novel·la Incerta glòria i fragments de la literatura epistolar (Cartes a Màrius Torres i Mercè Rodoreda-Joan Sales. Cartes completes) ens donen testimoni de la vàlua humana, històrica i literària d’una figura crucial de les lletres catalanes.

En definitiva, uns textos que dibuixen un retrat precís i afilat de la vida social, cultural i política de tota una generació de catalans tacats per la barbàrie en els dos flancs del conflicte, constrets per la guerra, l’exili i la censura.

Músics: Brossa Quartet de Corda / 7 membres de Coetus, Orquestra de Percussions Ibèriques i Judit Neddermann, cantant / actor: Francesc Orella / guió: Aleix Puig / creació musical: Aleix Puig, Gregori Ferrer, Quico Pugès, Antonio Sánchez.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.