PRESENTACIÓ Les meues universitats

Invitació Les meues universitats

Redacció L'Avenç

[AVUI] Presentació de "Les meues universitats", de Joan-Daniel Bezsonoff. Dilluns 8 d'octubre a les 19'30h a la llibreria Laie de Barcelona (Pau Claris, 85) amb l'autor i l'escriptor Vicenç Pagès Jordà.

Continuació de l’aclamada Una educació francesa, el nou llibre de Joan-Daniel Bezsonoff, Les meues universitats, evoca la seva etapa de formació, a Niça, entre els divuit i els vint anys. Un període en el qual, a més de les classes de llatí, de literatura i de llengua castellana, descobria l’amor per la Sandra, l’amistat amb en Tagliafico, els llibres d’Henry de Montherlant i seguia cantant les cançons de Luis Mariano.

La crítica n'ha dit...

Sam Abrams, El mundo, Tendències, 13 setembre 2012
"El llibre de Bezsonoff és una autèntica explosió de vida i cal llegir el text amb cura per la seva subtilesa i concentració [...] és un gran fris, un gran document humà, la història sentimental de Bezsonoff."

Julià Guillamon, La Vanguardia, Culturas, 19 setembre 2012
"Una ironia saludable refresca moltes d’aquestes pàgines i els transmet un aire divertit i desimbolt. És un llibre intens, farcit d’anècdotes i aventures, de dèries i figures [...] Un llibre carregat d’enyorances, tocat pel sentiment de tendresa que provoca la felicitat retrospectiva i d’una solitud que només pot combatre amb l’escriptura.”

Marina Espasa, Ara, 22 setembre 2012
"L'amistat i l'amor per la cultura com a valors perdurables: què més cal per ser feliç?"

Lluís Muntada, L'Avenç, setembre 2012
"Les meues universitats, com tota l'obra memorialística i de ficció de Bezsonoff, traspua pulsió, credibilitat, suggestió, respecte per la memòria i l'apropiació assaonada que tots els esperits haurien de fer dels materials de la cultura [...] Tot això, sense descuidar ni la ironia ni els traços precisos de la descripció, ni la malenconia sempre equilibrada de l'escriptura de Bezsonoff."

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.